Pytanie do Burmistrza
Pytanie wpłynęło dnia: 2023-03-31
Imię: Małgorzata
Treść pytania: Dzień Dobry, Panie Burmistrzu chciałabym dopytać czy ul. Szmaragdowa ( Wola Rafałowska) też jest brana pod uwagę w zakresie prac asfaltowych, które właśnie się rozpoczynają na ulicy Sielskiej. Z tego co się dowiedziałam wszystkie ulice które dochodzą do Ul. Sielskie będą asfaltowe oprócz tej jednej, Szmaragdowej której nie ma w wykazie robót zleconych przez gminę. Jeszcze nie dawno na spotkaniu online z Burmistrzem i mieszkańcami zadałam pytanie w tej kwestii i zostałam zapewniona że moja ulica również będzie uwzględniona w W/w pracach drogowych. Mam nadzieje że po prostu zaszła jakaś pomyłka, albo moje informacje w tej kwestii są nie pełne. Pozdrawiam
Odpowiedź Burmistrza
Szanowna Pani Małgorzato,
Na chwilę obecną mamy zapewnione środki na budowę ul. Sielskiej, Brzozowy Zakątek, Nowy Świat w Woli Rafałowskiej, ul. Familijnej w Mrozach, ul. Południowej i Kolejki w Woli Paprotniej. Budowa ulic Szmaragdowej, Środkowej i Różanej planowana jest w drugim etapie być może jeszcze w tym roku ale to jest uzależnione od pozyskania dodatkowych środków lub oszczędności na zadaniu podstawowym. Moja deklaracja na spotkaniu online miała charakter ogólny mówiący o budowie ulic na osiedlu bez wskazania etapowania co w tamtej sytuacji było niemożliwe.
Pozdrawiam Dariusz Jaszczuk